Ulei de masline extravirgin, Primo BIO Frantoi Cutrera, 500ml

Frantoi Cutrera | 8030853001222 | TST00002

original

Produse 100% Originale

secure

Plati securizate

return

Retur Gratuit in 14 zile

truck

Livrare cu Tracking in 24h

-18 %

în stoc

(-18%)

Vezi Cos

Elimina din favorite Adaugă la favorite
Descriere

Cu notele sale intense de ierburi aromatice, Primo BIO este o încântare pentru papilele gustative.

Proprietățile sale organoleptice, mirosul fructat și tonurile proaspete, dar și culoarea sa verde-strălucitoare i-au adus numeroase titluri în ultimii ani.

După ce a câștigat premii importante la "International Olive Oil Award Zurich 2019" și la Verona 2020 “Sol D’oro” International Contest", anul acesta, Primo BIO a luat medalia de aur la "BIOL 2021", Bari.

Acest ulei extravirgin prinde viață sub soarele Siciliei, pe culmile muntillor Ilblei, din măsline organice, care sunt culese și alese de mână în perioada 1-30 octombrie. Întregul proces de recoltare și presare la rece are la bază secrete pe care familia Cutrera le deține de aproape un secol.

Încă din 1906, Giovanni Cutrera, stâlpul familei, cultiva măsline în Chiamonte Gulfi, lângă orașul Ragusa, în regiunea Siciliei. Astăzi, la a treia generație de cultivatori pasionați, familia continuă să-și dezvolte și să îngrijească livezile de măslini care se întind pe 50 de hectare, sub soarele sicilian, în briza Mediteranei.

Indicații
Organic

Da

Utilizare

Datorită aromelor ușor picante de roșii verzi și ierburi aromatice, "Primo Bio" scoate din anonimat orice preparat din carne sau peste. Fiți generoși când turnați uleiul peste o bruscheta tocmai prăjită și asezonați salatele din belșug.

Aciditate

0.25%

Ingrediente

Masline organice

Depozitare

18° - 24° Celsius, ferit de lumina

Valabilitate

18 luni

Marime
Greutate netă

490 g

Greutate îmbuteliată

1 kg

Volum

500 ml

Lungime

7.5 cm

Lăţime

5 cm

Înălţime

26 cm

Diametru

7.3 cm

Caracteristici
Tip

Ulei de masline extravirgin

Țara de origine

Italia

Dietă specială

100% Ingrediente naturale, vegetarian

Calorii per 100g

824 kcal

Conținutul pachetului

1 sticla

Specialitate

Ulei si Otet

Premii
Recolta 2019/2020

Lecce, “L’Oro d’Italia 2020” National Competition “1st Place, praise of excellence and 5 drops (highest score) Category Monocutivar Intense, section Oil Mills”, Primo BIO

Zurich 2020, International Olive Oil Award Zurich - “BEST OF ITALY” & "Golden Olive", Primo BIO

Bari 2019, “BIOL Novello 2019”, International Olive Oil Award – Extra Gold Medal & top Thirteen, Primo Bio

Recolta 2018/2019

VERONA 2019, International Olive Oil Award “AIPO” – 3 Gocce, Primo Bio

Seneghe (OR) 2019, International Olive Oil Award “Montiferru” – 1° prize Premio Frantoiani Sezione Bio, Primo Bio

Gradara 2019, “Orciolo D’Oro” International Contest Medium intensity category – Grand Mention, Primo BIO

Zurich 2019, International Olive Oil Award Zurich - “Silver Olive”, Nocellara del Belice

Recolta 2017/2018

Zurich 2018, International Olive Oil Award Zurich - “Best of Italy” & "Best of Country", Primo Bio

Bari 2017, “BIOL Novello 2017”, International Olive Oil Award – Extra Gold Medal, Primo Bio

Cordoba 2018, “Ecotrama Biocordoba” - ECOTRAMA DE ORO, Primo Bio

Recolta 2016/2017

Seneghe (OR) 2017, International Olive Oil Award “Montiferru” – 1st place Frantoiano Bio, Primo BIO

Lucca 2017, “Extra Lucca” - Corona Maestrod'olio 2017, Primo Bio

Biol 2017, “Biol Novello” - Medaglia D’Oro, MIGLIOR OLIO EVO DELLA NUOVA STAGIONE 2016/2017, Primo Bio

Bari 2016, “BIOL 2017”, International Olive Oil Award – Extra Gold Medal, Primo Bio

Despre acest brand

De generații, familia Cutrera a fost dedicată cultivării măslinilor și a producției de ulei de măsline, o profesie desfășurată de zeci de ani cu pasiune și dragoste care leagă această familie de pământul ei. Originile companiei datează de mai bine de un secol în urmă cu 1906, când înregistrările arată că familia Cutrera era dedicată cultivării și îngrijirii măslinilor în Chiaramonte Gulfi, un orășel din sud-estul Siciliei.

Giovanni Cutrera, capul familiei, a fondat prima moară în 1979 cu ajutorul soției sale, Maria, după ce a crescut lucrând într-o moară veche unde presa măsline folosind pietre de moară și catâri. De-a lungul anilor, copiii lui Cutrera, Maria - cea mai mare, urmată de Giusy, a doua, și în cele din urmă Salvatore, cel mai tânăr - s-au alăturat părinților lor în afacere. În 1999, un an important pentru soarta lui Frantoi Cutrera, Giovanni, cu sprijinul familiei, a decis să deschidă a doua moară. Dar nu a fost suficient! Familia, împreună cu mulți producători locali, erau conștienți de calitatea uleiului de măsline produs în Munții Iblei și au decis să găsească o modalitate de a-l comercializa dincolo de piața locală.

Din 2000, Frantoi Cutrera este gestionată de Maria, Giusy și Salvatore împreună cu partenerii lor de viata, iar în prezent a treia generație începe să se alăture mangementului companiei. Deși conducerea companiei este acum în mâinile copiilor lor, Giovanni și Maria au lăsat o moștenire valoroasă formată din principii, valori și cunoștințe pe care sunt puse în practică în fiecare acțiune de zi cu zi. Privind înainte fără a uita niciodată trecutul și un amestec bun între tradiție și inovație: aceasta este misiunea care distinge acum afacerea de familie.